Onderverzekering, maar wel schadevergoeding dankzij snel handelen van Van Kempen

Op 6 juni 2013 brak er een brand uit in de bedrijfsgebouwen van Van den Bosch Tuin en Terras in Volkel waarbij de bedrijfspanden volledig verloren zijn gegaan. De schade werd door Van den Bosch gemeld bij zijn verzekeraar Interpolis. De verzekeraar liet de zaak direct onderzoeken en stelde de schade vast. Wat bleek, er was sprake van forse onderverzekering. De verzekeraar ging daardoor niet over tot uitkering van de volledige schade.

Geen beroep doen op garantieclausule

In het clausuleblad was een clausule tegen onderverzekering opgenomen. Interpolis gaf echter aan dat Van den Bosch geen beroep kon doen op de garantieclausule, aangezien na toekenning van de clausule wijzigingen aangebracht waren aan de inventaris. De waarde van de inventaris overschreed het verzekerde bedrag met meer dan 10%, waardoor Van den Bosch geen beroep kon doen op de garantieclausule.

Alle schade werd uiteindelijk vergoed

Van den Bosch schakelde vervolgens mr. Ernst Hattink in van Van Kempen Advocaten en die stelde de assurantiepartij die als tussenpersoon fungeerde aansprakelijk. Van den Bosch: “Daarna kon de zaak vrij snel worden geregeld, zonder dat de reeds door mr. Hattink opgestarte procedure voortgezet hoefde te worden. Het niet door Interpolis uitgekeerde gedeelte van de schade werd door de BAVAM uitbetaald, de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van de assurantietussenpersoon. Al mijn schade werd dus uiteindelijk vergoed, zelfs de door mij gemaakte advocaatkosten. Deze kosten zijn door mijn rechtsbijstandverzekering vergoed.”

"Dankzij snel handelen van de advocaat van Van Kempen, die exact wist wie hij aansprakelijk moest stellen, is de hele schade vergoed inclusief de advocaatkosten."

Van den Bosch Tuin & Terras

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door