Tarieven

Uurtarief

Onze advocaten werken op basis van een kantoortarief en kunnen afhankelijk van uw individuele rechtszaak met u een uurtarief of vaste prijs overeenkomen. Als u voor rechtsbijstand verzekerd bent en er een gerechtelijke procedure gevoerd dient te worden, heeft u recht op een advocaat naar eigen keuze. De verzekering zal, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, bijdragen in de kosten van uw rechtszaak, waaronder de kosten van de advocaat.

Buitengerechtelijke- en gerechtelijke kosten

Elke zaak vergt een eigen aanpak. Afhankelijk van uw zaak worden er naast buitengerechtelijke kosten, gerechtelijke kosten gemaakt. Wij zullen eerst proberen een oplossing te vinden tussen de conflicterende partijen zonder tussenkomst van de rechter. Echter in bepaalde gevallen is een gerechtelijke procedure onvermijdelijk. Onze advocaten houden u tussentijds op de hoogte van de kosten. Wij spannen ons altijd maximaal in om uw rechtszaak tot een goed einde te brengen.

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u of uw onderneming een rechtsbijstandverzekering, dan bestaat de kans dat onze kosten geheel of gedeeltelijk door uw rechtsbijstandsverzekeraar worden vergoed. Wij zullen hierover contact opnemen met uw rechtsbijstandverzekering. Vervolgens bespreken wij met u welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen.

U heeft het recht om zelf een advocaat aan te wijzen indien er een gerechtelijke procedure moet worden gevoerd. Van Kempen advocaten behandelt regelmatig procedures voor cliënten die een rechtsbijstandverzekering hebben afgesloten. De verzekeraar is wettelijk verplicht om uw keuze voor een eigen advocaat op te volgen. Het voordeel hiervan is dat uw zaak wordt behandeld door een gespecialiseerde advocaat en dat uw zaak de tijd en aandacht krijgt die nodig is.

Moet u of wenst u te procederen en wordt u geconfronteerd met een rechtsbijstandsverzekeraar die u het recht ontzegt om zelf een advocaat aan te wijzen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen beoordelen of de rechtsbijstandsverzekeraar de zaak aan een advocaat moet uitbesteden.

Resultaatstarief

Een andere optie is het afspreken van een resultaatstarief. In dat geval spreken we met u af dat wij de zaak behandelen tegen een lager tarief. Als de zaak succesvol wordt afgesloten, wordt dit tarief met terugwerkende kracht verhoogd tot een eerder afgesproken hoger tarief. Als de zaak onverhoopt niet succesvol wordt afgesloten, betaalt u niet meer dan het lage tarief.

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door