Van Kempen toont aan dat Jordaans uit Oss niet nalatig was

In de nacht van maandag 29 februari op dinsdag 1 maart 2016 brak er een flinke brand uit in de keuken van Brasserie La Colline in Oss. Eigenaar Gert Jordaans, een bekende Osse ondernemer, was na het telefoontje van de meldkamer snel ter plaatse en zag zijn levenswerk bijna letterlijk in vlammen opgaan. Hij waarschuwde direct de brandweer, die de brand gelukkig relatief snel wist te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan was voor Jordaans direct na de brand een raadsel. De verzekeraar van Jordaans stelde direct na de brand een onderzoek in met een opmerkelijke conclusie als gevolg. Dat vormde voor Jordaans de aanleiding om direct contact op te nemen met Van Kempen Advocaten en dat is voor Jordaans verrassend goed uitgepakt.

“Dit heeft niets met nalatigheid te maken”

Bij de brand kwam veel roet- en rook vrij die enorme schade veroorzaakte. Niet alleen La Colline had flinke schade maar ook het naastgelegen restaurant Bodega, tevens in handen van Jordaans, werd getroffen door veel roetschade. Aan de buitenkant was weinig zichtbaar, van binnen was het echter een chaos. De onderzoeker van de verzekeraar concludeerde al snel dat de brand ontstaan zou zijn in één van de plastic afvalbakken in de keuken. De verzekeraar viel terug op de brandpreventie clausules en stelde dat de cliënt zich hier niet aan gehouden zou hebben. Jordaans, die direct na de brand alles op alles zette om zijn zaken zo snel mogelijk weer draaiende te hebben, wist één ding zeker: “Dit heeft niets met nalatigheid te maken, daar steek ik mijn hand voor in het vuur.”

Snel handelen en gedegen onderzoek leiden tot vergoeding door verzekeraar

Jordaans kreeg zijn gelijk. Hij schakelde Van Kempen Advocaten in en die wist door snel handelen middels een gedegen contra-expertise door eigen onderzoekers het ongelijk van de verzekeraar aan te tonen. De brand was niet ontstaan in een prullenbak. Dat werd nog eens versterkt doordat Van Kempen direct het standpunt innam dat de verzekeraar de brandpreventie clausule niet mocht interpreteren zoals gedaan was. Uiteindelijk ging de verzekeraar over tot uitbetaling van 80-85% van de schade. Bovendien wist van Kempen Advocaten ook de tussenpersoon van Jordaans aansprakelijk te stellen waardoor uiteindelijk bijna 90% van de schade is vergoed. Door gedegen optreden van Van Kempen kon het onderzoek snel in gang worden gezet en heeft Jordaans uiteindelijk niet hoeven procederen.

"Gelukkig wist Van Kempen Advocaten aan te tonen dat de verzekeraar de brandpreventie clausule niet zo mocht interpreteren."

Gert JordaansJordaans Horecabedrijven B.V. Oss

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling | Door: Vizien.nl