Ik en ons gehele team zijn Eugène en zijn team daar onmetelijk dankbaar voor.

Op 12 februari 2022 heeft Carlyne ernstig letsel opgelopen tijdens de verzorging van een paard.
Carlyne: ”mijn vriend had in de middag aan een dressuurwedstrijd deelgenomen en was in de prijzen gevallen. Ik zelf zou pas ’s-avonds aan de wedstrijd deelnemen, maar was eerder al naar de manage gekomen om te helpen bij het uitdossen van het paard in verband met de prijsuitreiking.”

Tijdens het zwachtelen van het laatste been is het paard waarschijnlijk op de rechtervoet van Carlyne gaan staan en vervolgens is zij onder het paard terecht gekomen. Carlyne: ”Het paard schrok daar waarschijnlijk van, begon te trappen en raakte mij vele malen op mijn lichaam en hoofd.”
Uiteindelijk raakte Carlyne buiten bewustzijn. De ambulance werd gebeld en in no-time lag Carlyne in het ziekenhuis.

Op 24 februari 2022 is Carlyne voor verdere revalidatie overgebracht naar een kliniek, waar zij zelf werkzaam is als dwarslaesieverpleegkundige. Op 15 april 2022 mocht Carlyne naar huis met nog vele therapieën in het vooruitzicht. Thans is zij nog altijd volledig arbeidsongeschikt.

Nadat Carlyne de eigenaar van het paard aansprakelijk had gesteld voor de schade, werd de zaak door verzekeraar in behandeling genomen. Eugène: “In eerste instantie leek het er op dat de schade netjes zou worden afgewikkeld. De aansprakelijkheid werd door verzekeraar erkend en er zou een letselschaderegelaar worden ingeschakeld. Verzekeraar heeft ook direct een voorschot van € 5.000,00 overgemaakt.”

Ruim een half jaar later kreeg Carlyne een brief van verzekeraar dat een agrarisch expert nader onderzoek zou doen. Carlyne: ”Uit dit onderzoek bleek dat het paard een zakelijk paard was en dat de schade toch niet zou worden uitgekeerd.” De financiële situatie van Carlyne kwam meteen behoorlijk onder druk te staan. Carlyne: ”Ik had al ernstig letsel opgelopen. Nu kreeg ik deze klap ook nog te verwerken.”

Carlyne hoorde van haar adviseur dat Van Kempen advocaten gespecialiseerd is in het verzekeringsrecht. Na het intakegesprek werd de zaak voortvarend door Eugène van Kempen aangepakt. Eugène: ”de wijze waarop verzekeraar met de belangen van Carlyne is omgegaan, vond ik zacht gezegd niet correct. De verzekeraar had een concrete dekkingstoezegging gedaan, zonder een voorbehoud te maken. In deze omstandigheden mocht Carlyne er op vertrouwen dat de schade gedekt zou zijn en dat verzekeraar niet ruim een half jaar later zou terugkomen op haar beslissing.”

In een brief heeft Eugène vervolgens in niet mis te verstane bewoordingen uiteengezet dat verzekeraar -door terug te komen op haar toezegging- onzorgvuldig heeft gehandeld. Ruim een maand later moest verzekeraar toegeven dat er fouten waren gemaakt. Om verder gezichtsverlies te voorkomen, werd de schade weer in behandeling genomen.

Carlyne: ”Ik ben zo blij dat mijn schade alsnog wordt vergoed en dat ik mij weer volledig kan concentreren op mijn herstel.” Ook bij de adviseur van Carlyne viel er een last van zijn schouders. Hij gaf aan: ”Ik zelf ben super blij dat mijn tactisch plan om Eugène de laatste penalty te laten nemen een juiste uitwerking heeft gehad. Ik en ons gehele team zijn Eugène en zijn team daar onmetelijk dankbaar voor. De enorme spanningsboog bij alle teamleden is nu als een boemerang weggesprongen. We kunnen nu op ontspannende wijze een start maken met de afronding van dit impactvolle dossier.”

(De naam van het letselschadeslachtoffer in dit artikel is om privacyredenen gefingeerd).

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling | Door: Vizien.nl