Na onderhandeling werd uiteindelijk een flink gedeelte van de schade alsnog uitgekeerd.

Op 26 april 2021 is de skibaan van Ski- en Snowboardclub De Schans te Uden getroffen door een ernstige brand. Rookwolken waren in de wijde omtrek van Uden te zien. Bluswagens van de brandweer reden af en aan. Arno Mertens, voorzitter van De Schans: “Er werd zelfs een crashtender van vliegbasis Volkel ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Desondanks kon de brandweer niet voorkomen dat de midden- en rechterbaan van de skibaan zwaar werd beschadigd.”

Uit politieonderzoek bleek dat een minderjarige verantwoordelijk was voor het ontstaan van de brand. Arno Mertens: “Er was sprake van baldadig gedrag. Een jongen hield een aansteker bij een stootkussen bovenop de bult van de skibaan. Het stootkussen vloog in brand en de wind joeg het vuur in een aanzwellende vlammenzee over de skibaan naar beneden.” De Schans heeft de ouders van de jongen hierop aansprakelijk gesteld voor de schade als gevolg van de brand. Het verzoek om polisdekking en schade-uitkering werd echter door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de ouders afgewezen. Arno Mertens: “de verzekeraar was van mening dat de schade op grond van de zogenaamde opzetclausule in de polisvoorwaarden niet gedekt is.”

Nadat Eugène van Kempen jurisprudentie onderzoek had verricht, kwam hij tot de conclusie dat er goede kansen waren om het standpunt van de verzekeraar aan te vechten. Eugène: “Ik kreeg de verzekeraar zover om de zaak te heroverwegen, ook al was dit niet gemakkelijk”. Uiteindelijk is er in deze zaak een schikking getroffen. Er bestond namelijk ook een risico dat de verzekeraar in het gelijk zou worden gesteld. Arno Mertens: “Na onderhandeling werd uiteindelijk een flink gedeelte van de schade alsnog uitgekeerd. Hierdoor hoefden wij geen langdurige rechtszaak op te starten en konden wij de zaak naar tevredenheid afsluiten.”

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door