Machine importeur krijgt alsnog schade uitgekeerd!

Van Zutphen BV te Oirschot, een wereldwijde importeur en exporteur van gebruikte machines voor de voedingsindustrie, heeft in juli 2017 schade geleden ten gevolge van diefstal in een bedrijfsgebouw.

Als gevolg van de inbraak is aanzienlijke schade ontstaan aan het door Van Zutphen gekochte bedrijfspand en de zich in het pand bevindende ruimtes. De inbrekers hebben het gehele pand en alle ruimtes volledig gestript, waarbij alle leidingen en kabels zijn weggenomen.

 

Afwijzing wegens leegstand

Ten tijde van de inbraak vonden er in het betreffende bedrijfspand op dat moment geen bedrijfsactiviteiten plaats. Van Zutphen voerde in verband met de koop van het bedrijfspand op dat moment slechts voorbereidende handelingen uit om het pand bedrijfsklaar te maken, een zogenaamde ‘overgangsfase’.

Verzekeraar Interpolis richt zich met haar afwijzing enerzijds op leegstand en buiten gebruik zijn van het pand en anderzijds op het moment waarop het schadevoorval zich zou hebben voorgedaan.

Bij dit laatste meent zij zich te kunnen beroepen op aanwijzingen dat de inbraakschade al vóór de eigendomsoverdracht zou zijn geleden.

 

Dankzij onderhandelingen toch een fors schadebedrag ontvangen

Rabobank is vanwege schending van haar zorgplicht als verzekeringstussenpersoon bij deze kwestie betrokken.

Mr. van Kempen heeft beide partijen aansprakelijk gesteld en middels onderhandelingen heeft mr. Van Kempen een minnelijke regeling kunnen treffen, waarbij Van Zutphen haar schade toch nog grotendeels vergoed heeft gekregen!

"Van Kempen advocaten is een bevlogen kantoor en heeft voor ons een super resultaat behaald!"

Van Zutphen

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling | Door: Vizien.nl