Van Kempen en Schadenet Van Eeden winnen discussie over oorzaak brand

Brand in het bedrijf, de ultieme nachtmerrie voor elke ondernemer. Het overkwam Nico van Eeden, eigenaar van Schadenet van Eeden in Cuijk. In de nacht van 12 op 13 augustus 2013 werd zijn bedrijfspand compleet verwoest door een grote brand. Ruim drie jaar na de brand kon hij eindelijk beginnen aan de wederopbouw; na 33 maanden getouwtrek ging de verzekering, dankzij accuraat optreden van Van Kempen Advocaten en partners, akkoord met de schadevergoeding. Door gedegen onderzoek wisten van Kempen en partners namelijk te bewijzen dat de brand veroorzaakt was door één van de aanwezige auto’s in de loods en niet door, zoals de verzekeraar stelde, een mankement in de elektrische installatie van de loods. Na toezegging van de verzekeraar zijn direct de sloopwerkzaamheden gepland.

Van Kempen: Alles op alles gezet

Na de brand, waarbij de werkplaats en zo’n 20 auto’s volledig uitbrandden en tevens het kantoor flinke rook- en waterschade opliep, was er grote schade. Van Kempen Advocaten, gespecialiseerd in brandschade en verzekeringsrecht, is met hulp van partners direct onderzoek gaan doen. Alles wees erop dat de brand ontstaan was in een auto die zich in de loods bevond. De verzekeraar stelde echter dat het kwam door een mankement aan de elektrische installatie. Eugène van Kempen: “Vanaf het begin hebben we alles op alles gezet om aan te tonen dat dit niet de oorzaak van de brand was. Het is zover gekomen dat er een deskundig onderzoek in gang gezet is bij de rechtbank waarbij het Nationaal Forensisch Instituut werd ingeschakeld. Zij bevestigden ons verhaal en daarmee is de verzekering uiteindelijk akkoord gegaan.”

Bron foto: De Gelderlander

Proactieve aanpak bij brandschade is cruciaal

Eigenaar Nico van Eeden geeft aan blij te zijn dat hij een punt heeft kunnen zetten achter een vervelende periode. Van Eeden: “Je ziet je levenswerk in vlammen opgaan. Gelukkig hanteert Van Kempen een proactieve aanpak waardoor we vanaf het begin af aan deskundige bijstand hebben gekregen.” Verzekeraars zoeken in dit soort zaken naar redenen om niet uit te hoeven keren. Zij richten hun onderzoek dan op naleving van de clausules en op brandstichting met negatieve betrokkenheid van de verzekerde. Vaak kennen verzekerden de polis, de voorwaarden en clausules niet eens. Van Kempen Advocaten ondersteunt de verzekerden hierin en schakelt onderzoekers in voor tegenonderzoek. Van Kempen: “Het doel om de verzekeraar schade uit te laten keren zonder procedure is bij Van Eeden glansrijk behaald.”

Bron foto: De Gelderlander

"Dankzij de proactieve aanpak van Van Kempen Advocaten kregen we vanaf het begin af aan deskundige bijstand."

Nico van EedenSchadenet van Eeden in Cuijk

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling | Door: Vizien.nl