Dankzij opgeworpen verweren van dwaling heeft Van Kempen Advocaten deze borgstelling een halt kunnen toeroepen.

Stichting Dutch International Guarantees for Housing (Digh), heeft samen met stichting GESP Gennep (de stichting die invulling geeft aan de stedenband tussen Gennep en San Pedro de Lovago, Nicaragua) Destion benaderd met de vraag of Destion bereid was om zich garant te stellen voor een lening die Digh wenste te verkrijgen van N.V. Bank Nederlandse Gemeenten. Het doel was om het van BNG te lenen bedrag direct weer uit te lenen aan een locale Nicaraguaanse investeerder voor sociale woningbouwprojecten in San Pedro de Lovago, Nicaragua. Destion heeft op enig moment besloten deze verbintenis aan te gaan.
Achteraf: indien Digh een correcte voorstelling van zaken had gegeven m.b.t. de risico’s en over de afwezigheid van zekerheden, dan zou Destion zich nimmer als borg hebben verbonden voor de nakoming van verplichtingen van Digh jegens BNG en voor de nakoming van verplichtingen van een lokale Nicaraguaanse investeerder jegens Digh voor zover Digh wel haar verplichtingen jegens BNG zou zijn nagekomen.

Stichting Destion – Wilbert Pothoff

Dankzij opgeworpen verweren van dwaling hebben de advocaten mr. Eugène van Kempen en mr. Berend van Buul deze borgstelling in een gerechtelijke procedure in 2021 een halt kunnen toeroepen.

Stichting Destion – Wilbert Pothoff

Ons streven is een intensieve relatie op te bouwen met onze cliënten, zodat wij als sparringpartner direct begrijpen wat noodzakelijk is en we samen snel en adequaat kunnen schakelen. Wij zoeken daarbij altijd naar een heldere en werkbare oplossing. De lijnen zijn kort, de cliënt heeft rechtstreeks contact met ons, wat leidt tot beknopte en heldere adviezen waar iedereen direct mee verder kan. In geschillen streven wij naar een optimale en werkbare uitkomst. In gevallen waarin een schikking niet denkbaar of wenselijk is, staan wij onze cliënten bij in procedures bij de rechtbank en het gerechtshof. Het belang van onze cliënt staat altijd voorop.

 
Van Kempen Advocaten – mr. Eugène van Kempen & mr. Berend van Buul

“Vasthoudendheid werd beloond!”

Stichting Destion – Wilbert Pothoff

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door