Afgewezen schadeclaim toch vergoed door de juiste personen aansprakelijk te stellen.

Palingkwekerij Jongschaap, een groothandel en horecagelegenheid met betrekking tot zelfgekweekte en gerookte paling, kreeg in de nacht van 21 april 2010 te maken met een stroomuitval in de palingkwekerij. Daardoor is alle aanwezige paling doodgegaan en was er uiteindelijk een flinke schade.

Toch akkoord op uitkering van twee derde van de schade

Jongschaap had haar inventaris, bedrijfsschade en levende have verzekerd bij ASR. De verzekeraar wees, na onderzoek, de schadeclaim echter af. Met hulp van mr. Ernst Hattink van Van Kempen Advocaten is die afwijzing aangevochten. Uiteindelijk bleek ASR na onderhandelingen bereid tot uitkering van twee derde van de schade. Omdat er voor Jongschaap ook risico’s waren, heeft zij in overleg met mr. Hattink besloten hiermee akkoord te gaan.

Schadevergoeding door maar liefst twee partijen

Het resterende bedrag heeft Jongschaap kunnen verhalen op de aannemer die de elektriciteitscentrale ontworpen heeft. Hier bleek namelijk een bedradingsfout in te zitten en dat heeft Jongschaap aan kunnen tonen. Zo is de volledige schade die Jongschaap heeft geleden vergoed. Jongschaap: “Van Kempen Advocaten heeft gedurende de zaak goed overzicht weten te houden met betrekking tot de betrokken partijen en snel gehandeld. Ze wisten de juiste personen aansprakelijk te stellen. Dat heeft heel goed uitgepakt, want de schade is nu vergoed door liefst twee partijen. Dat is de kracht van deze zaak.”

"Van Kempen Advocaten heeft goed overzicht gehouden, snel gehandeld en de juiste personen aansprakelijk gesteld. Dat heeft heel goed uitgepakt."

Palingkwekerij Jongschaap

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door