Zijn zonnepanelen verzekerd?

Zijn zonnepanelen verzekerd?

Dit is een lastige vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het is in ieder geval zaak dat zonnepanelen tenminste verzekerd zijn tegen brand, diefstal en schade door slecht weer. Bij dit laatste moet u vooral denken aan storm en hagel.

Als u zelf eigenaar van de woning bent dan zijn uw zonnepanelen meestal verzekerd onder uw opstalverzekering. U dient dit wel voor alle zekerheid bij uw verzekeraar na te vragen. Belangrijk hierbij is of de zonnepanelen “aard en nagelvast” gemonteerd zijn aan het dak of los op het dak staan. Als de zonnepanelen los liggen dan zijn ze geen onderdeel van de woning en dan is er een groot risico dat de opstalverzekering geen dekking biedt.

Bent u echter huurder van de woning, dan zult u de panelen afzonderlijk moeten verzekeren. Het is daarom verstandig om voor aanschaf te bekijken of de zonnepanelen via de inboedelverzekering gedekt zijn of dat een afzonderlijke verzekering vereist is.

Bent u van plan om zonnepanelen op uw bedrijfspand te leggen, houdt u dan voor aanschaf rekening met een aanzienlijke premielast voor verzekering daarvan. Dit beperkt immers het rendement.

In elk geval dient u uw verzekeraar van deze aanschaf van zonnepanelen op de hoogte te brengen in verband met eventuele verhoging van uw verzekerde som en garantie tegen onderverzekering.

Mocht u met problemen hierover worden geconfronteerd dan kunnen de verzekeringsspecialisten van Van Kempen advocaten u van dienst zijn!

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door