Wanbetalers de baas met de specialisten van Van Kempen advocaten

Wanbetalers de baas met de specialisten van Van Kempen advocaten

Ondernemen is niet alleen durven en risico’s nemen, maar soms ook gewoon simpel gezegd achter je geld aanzitten.
Volgens gedegen onderzoek betaalt ruim 55 procent van de debiteuren te laat en heeft meer dan 5 procent zelfs een betalingsachterstand van > 60 dagen.

Het ’managen van je cashflow’ blijkt hieruit belangrijker dan ooit en start vaak met persoonlijk contact naar die debiteur waarvan uit uw financiële administratie blijkt dat deze nog niet betaald heeft.
Teveel onbetaalde facturen kunnen een bedrijf de spreekwoordelijke kop kosten. Dat betekent dat met beleid moet worden omgegaan met de incasso van de door de debiteur onbetaald gelaten factu(u)r(en).
Daarbij spelen toonzetting én het juiste moment een cruciale rol.
Of de niet-betalende debiteur nu beweert dat hij/zij uw factuur niet kan of niet wil betalen, met een professioneel credit management kan u een hoop ellende worden bespaard.

Financiële problemen door coronavirus?
Met de uitbraak van het coronavirus COVID-19 slaat het virus in het bedrijfsleven hard om zich heen.
Verschillende sectoren zijn hierdoor letterlijk stilgelegd. Ondernemers die hun vak niet mogen uitoefenen, kunnen hierdoor in (grote) financiële problemen komen.
De Overheid heeft een ongekend pakket aan noodmaatregelen getroffen, om faillissementen van bedrijven en daarmee ontslagen werknemers zoveel mogelijk te voorkomen c.q. te beperken.

Veel ondernemers kampen momenteel met het wegvallen van een groot deel van hun omzet, maar de financiële verplichtingen lopen gewoon door.
Met alle maatregelen rondom het coronavirus zijn we in een uitzonderlijke en onzekere situatie beland. Hoewel de Overheid er alles aan doet om de financiële gevolgen te beperken, zullen steeds meer bedrijven én burgers betalingsproblemen krijgen of zullen bestaande problemen juist alleen maar groter worden.

Mocht u geen (financiële) grip meer hebben op uw debiteuren of door andere beslommeringen als gevolg van de getroffen maatregelen door de bomen het bos niet meer zien?
De incassospecialisten van Van Kempen advocaten hebben zeer veel ervaring met dit soort processen en kunnen u wellicht een helpende hand toereiken.
Als u vragen heeft of behoefte aan gedegen advies, wij vertellen u graag hoe wij u kunnen verzekeren van rechtvaardigheid. Wij zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0485) 58 11 70 of per e-mail via: info@vankempenadvocaten.nl.

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door