Proeverij

Proeverij

Een welbekend fenomeen in de gastronomische wereld is het organiseren van een proeverij, waarbij potentiële klanten op een aangename en goedkope wijze kennis kunnen maken met kwaliteit van de keuken van een restaurant. Velen onder u zullen op een proeverij wel eens heerlijke gerechten genuttigd hebben, maar desondanks nimmer in het restaurant uiteten zijn gegaan. Om een of andere reden heeft het niet geleid tot een langdurige relatie tussen restaurant en klant.

In het arbeidsrecht kennen we het enigszins vergelijkbare proeftijdbeding. Werkgever en werknemer kunnen een proeftijd afspreken, waarbinnen zij zonder opgaaf van reden het dienstverband kunnen beëindigen. Werkgever en werknemer kunnen elkaar binnen de proeftijd aftasten zonder direct voor een langere periode aan elkaar vast te zitten.

Per 1 januari 2015 is een proeftijdbeding nietig bij arbeidscontracten voor bepaalde tijd van 6 maanden of korter. Een werkgever loopt maximaal 6 maanden het risico op loondoorbetaling, indien een nieuw aangenomen werknemer niet naar behoren functioneert.
Ter vermijding van dit risico kan gekozen worden voor een langere duur van het dienstverband dan 6 maanden. In dat geval kan immers wel een rechtsgeldig proeftijdbeding overeengekomen worden.
Heeft u vragen over de Wet Werk en Zekerheid, neemt u dan vrijblijvend contact op!

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door