Brand in de Notre-Dame!

Brand in de Notre-Dame!

Op 15 april 2019 is de Notre-Dame grotendeels in vlammen opgegaan. Zo ziet u maar: een brand kan iedereen overkomen. Doorgaans heeft u een verzekeringsovereenkomst waarbij u zich heeft beschermd tegen brand. Maar wie beschermt u tegen de risico’s van de verzekeringsovereenkomst?

Een verzekeringsovereenkomst is een overeenkomst, waarbij de verzekeraar tegen betaling van premie en onder haar condities bereid is om een risico over te nemen. In de polis en polisvoorwaarden zijn de condities van de verzekeraar vastgelegd. Deze condities kunnen voor u een risico vormen.

De polisvoorwaarden en clausules bevatten uitsluitingen, waardoor u het risico loopt uw schade niet vergoed te krijgen. Voorbeelden van uitsluitingen zijn een NEN-clausule, inbraakpreventieclausule en brandgevaarlijke werkzaamhedenclausule. Daarnaast worden u verplichtingen opgelegd, zoals het melden van de schade en binnen een jaar melden dat u wilt herbouwen. Het komt vaker voor dan u denkt dat een verzekeraar de schade niet of beperkt vergoedt.

En hoe zit het dan met de Notre-Dame? Onlangs heeft de miljardairsfamilie Pinault haar handtekening gezet onder een donatie van 100 miljoen euro voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Ook andere rijke families hebben donaties van honderden miljoenen toegezegd voor de herbouw van de monumentale kathedraal! Zelfs zonder verzekeringsovereenkomst komt het met de Notre-Dame dus wel goed. Zou het bij u ook goed komen?
Hoe zou het met uw schade aflopen?

Voor vragen neemt u vrijblijvend contact op met een van de specialisten van Van Kempen advocaten!

 

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling

Website door