Auto gestolen?

Auto gestolen?

Stel, u verwezenlijkt uw droom en koopt een prachtige Mercedes Cabrio. Op een morgen staat deze echter niet  meer op zijn plek. De auto blijkt gestolen. Na de eerste schrik en aangifte bij de politie wordt de polis voor de dag gehaald en contact opgenomen met de tussenpersoon. Dan wordt vaak pas bekeken of de auto voldoende beveiligd is tegen diefstal.

Dit overkwam een cliënt.Volgens de autodealer was deze luxe bolide al voorzien van een fabrieksalarm. Dit betekende dat deze auto naast een compleet diefstalalarm  met licht- en geluidssignalen ook nog eens beveiligd was met een hellingshoekdetectie én een volgsysteem (SCM). Deze trotse eigenaar nam echter geen enkel risico. Hij heeft toen nog een aanvullend alarm (LoJack) met een peilzender laten installeren die verbonden was met een persoonlijke alarmcentrale.

Toch werd deze Fort Knox op wielen gestolen. En erger nog, de claim werd afgewezen! Verzekeraar meent dat ondanks alle beveiliging, toch niet aan alle vereisten zou zijn voldaan. Vervolgens belandt client in een ondoorzichtig woud van alarmeisen, waarvan de uitkomst nog ongewis is…..

Ons advies: leg de alarmeisen van uw verzekeraar aan uw autoleverancier voor en vraag na installatie via uw tussenpersoon om een bevestiging van uw verzekeraar dat daarmee aan de polisvoorwaarden is voldaan!

Zo kunt u uw droom met een gerust hart verwezenlijken.

mr. E.C.M.J. (Eugène) van Kempen

© 2024 Van Kempen Advocaten | Algemene Voorwaarden | Privacy policy | Cookie beleid | Klachtenregeling | Door: Vizien.nl